Magsjuka sommar

magsjuka sommar

ÖSTERGÖTLAND Östergötland Med sommarens värme och utemiddagar kommer också en ökad risk för magsjuka. Den vanligaste orsaken till sjukan är bakterien campylobacter, som finns i bland annat kyckling. Sommaren är högsäsong för många tarmbakterier som gör dig magsjuk. Men med enkla knep kan du undvika att magsjuka förstör din semester. Under vinter är det vinterkräksjukan man ska akta sig för men under sommaren då är det magsjuka. Här reder Margareta Löfdahl, epidemiolog på Folkhälsomyndigheten, ut hur du kan undvika att bli få sommarmagsjuka.

Magsjuka sommar - jobbar

Under sommarmånaderna ökar risken att drabbas av magsjuka på grund av bakterier. Om det går bra kan du börja äta normalt igen. Nils Olauson Chef för videoredaktionen: Bada inte nära betande djur Råden kan också vara bra att ha i åtanke när man reser utomlands eftersom många insjuknar med magsjuka just vid utlandsresor. Tipsa och dela Facebook Twitter. Kroppen undersöks Läkarens kroppsundersökning är viktig för att bedöma hur allvarlig sjukdomen är och utesluta andra möjliga orsaker till besvären. magsjuka sommar

Magsjuka sommar Video

Nu börjar rötmånaden – så håller du matvarorna fräscha längre - Nyhetsmorgon (TV4)

Magsjuka sommar - stormen

Det är oftast mat och vatten som är smittkällan men det finns enkla sätt att minska risken att bli sjuk. Innehåll i samarbete med Min Doktor. Shigella - dysenteri En annan tarminfektion som orsakas av bakterier är dysenteri, eller shigella som den också kallas. Bakterien dör vid omkring 70 grader. Det är ovanligt att smitta förs över från person till person.

0 kommentarer